Ателие Трето око. Фотография за един по-добър свят

Фотографията кара човек да се ангажира със света около себе си, да заяви своя гледна точка към него и да я покаже на всички. Тя го кара да намери самочувствие за важността на това, което е открил и което има да каже на останалите чрез образи. Фотографията е комуникация, потенциал за въздействие върху много други и в същото време е упражнение в откриване на красивото и необичайното в уж невзрачното. Тя вдъхновява и храни въображението.

С тази идея това лято ще водя ателие по фотография за деца от маргинализирани общности с цел да развият уменията си за изразяване, да научат повече за света и себе си, да получат възможност да изявят гласа си. То ще се проведе през юни в ромски общности в България.

Благодаря за съдействието на Център Хаспел и ценната помощ на Огнян Исаев, на Етнотолеранс, Фондация Искра в Шумен и Галина Николoва в Кюстендил.

Намерението ни е ателието да завърши с изложба на фотографията на децата, така че да видим света обективно, тоест, през техния обектив.

И една молба. Ако имате стари неизоползвани от вас фотоапарати, особено дигитални, ще се радваме ако ги дарите за проекта. Децата ще ги употребят много добре, творчески и с радост :)

Ако искате да помогнете с друго – реклама на проекта, техническо сътрудничество или каквато и да е друга подкрепа, идея или участие, всяка помощ се приема с благодарност.

За контакт: ellie.j.ivanova@gmail.com

Благодаря!

Leave a comment